miercuri, 27 ianuarie 2016

Ganduri in amurgul diminetii 3:50 a.m

         Dupa cum zicea un mare filosof Geto-Dac sclav/discipol al lui Pitagora "Studentie, studentie, faina viata-mi faci tu mie, da mai faina parca ar fi, daca as putea dormi".  (tin sa mentionez ca sursele pentru citatele fantasmagorice sunt complet ireale si nejustificate produse de lipsa de somn combinata cu cafeina si surplusul de chiorait de mate)
Asadar, am inceput sa scriu acest articol la ora 3:50 a.m, adica la 3:50 dimineata voi astia care nu stiti ce inseamna a.m, din nevoia simpla de a lua o pauza din invatarea unor texte despre cat de fain traiau dacii cu romanii, ce chefuri puscau pe malurile dunarii si cum mai tarziu niste Goti*vizigoti, ostrogoti, alti goti sau hoti cum preferati*, (un fel de studenti straini) se aliaza cu vecinii lor de origine Daca intitulati Carpi si  pun de-un party crushing pe teritoriul sud dunarean...cam pana in Grecia. Asa-i ca v-am plictisit? Da? That's the spirit! Acum poti sa mai sorbi o gura din cafea si sa incepi sa intelegi prin ce trec.
       Tin sa precizez ca miturile despre sesiuni nu-s mituri, sunt pur si simplu adevaruri transmise prin viu grai. Pentru ca incep sa ma prind de cum functioneaza acest mecanism de distrugere a nervilor, somnului si de hranire abundenta a neuronilor cu informatii...si informatii...si informatii, am stabilit un fel de mini decalog*ghid de supravietuire in deplinatatea facultatilor mintale* in sesiune pentru ca nu cumva sa tradezi Sfantul 5 printr-o alienare la o religie de rit infernal care conduc spre Restante(un fel de Iad al studentilor...din cate-am auzit :-")
1. Sa nu ai sperante la note mai mari de 5 dar nici sa nu cazi in pacatul slabiciunii si sa te gandesti ca iei mai mici de 5.
2.Sa nu-ti faci copiute sau alte asemenea siretlicuri decat daca ti-au fost inmanate de catre o divinitate complet superioara fiintei tale inferioare si efemere. (Aici poti sa incluzi ori care dintre divinitatile cunoscute de tine sau profesorul la care ai examen)
3. SA NU CUMVA SA FACI MISTO DE VREUN PROF SAU SA-L CONTRAZICI CA IADUL RESTANTEI TE VA BANTUI PE VECI.
4. N-ai vreme si nici timp de odihna, asa ca punete si invata, iar in pauzele dintre seriile de invatat zi toate rugaciunile pe care le sti, sau chiar creaza unele noi, pentru ca daca ajungi sa inveti in momentul asta ai nevoie de tot ajutorul pe care Divinitatea in care crezi ti-l poate acorda.
5. Cinsteste-l cu o bere pe colegul/colega care ti-a dat cursurile/seminariile ca mare sa-ti fie nota intr-un final.
6. Sa nu dai pe nimeni in gat daca-l vezi copiind.
7. Sa nu te uiti la mai mult de un episod din serialul preferat pe zi, nici sa pierzi vremea la videouri cu pisici ce dau din coada pe ritm de samba calare pe un sezlong sorbind cu ardoare din cate 2 mohitouri deodata(ceee? e plauzibil...cred)
8.Sa nu consumi alcool in timp ce inveti, ai vreme sa te faci manga dupa sesiune. Atunci ai motive(tristete sau fericire).
9.Sa nu-i soptesti gresit vecinului de banca in timpul examenului, ca atunci sigur pici si tu...sau iti iei de batut dupa daca tu treci si el nu:-?
10. Sa nu ravnesti la nota sau la bursa altora. Aici iti dau si moive: 1. Ca nu le meriti. 2. Ca nu le meriti. 3. Ca esti un lenes ce invata cu o zi inainte de examen.
 Bine oameni buni, eu ma pun la o poveste cu Decebal si cu Aurelian sa vad ce sa mai intamplat pe vremuri si cum o mai duce Zalmi. Cius si spor la invatat, lenesilor.

Un comentariu: